carmina burana openingsbeeld live 980px

Welkom

Het meesterwerk van Carl Orff heeft al velen geïnspireerd: in reclames en films wordt het wereldberoemde 'O Fortuna' keer op keer gebruikt. Deze site is compleet aan dit tijdloze stuk gewijd.

Weinig mensen zullen weten (of verwachten) dat de De teksten van de Carmina Burana gaan over de ontluikende natuur in de lente, kritiek op kerk en overheid en verheerlijking van het ongebonden leven vol aardse geneugten als drank, dobbelspel, sex en liefde!

Alle teksten van de Carmina Burana zijn in het Nederlands vertaald.

Lees verder

Colofon | Disclaimer

De website CarminaBuranaLive is gemaakt en wordt onderhouden door Lex Reurings, een liefhebber van de Carmina Burana. Regelmatig bezoek ik live-uitvoeringen en soms zing ik als amateur mee bij de bassen.
Naast informatie over de Carmina Burana probeer ik hier een actueel overzicht aan te bieden van live-uitvoeringen. De gegevens van de live-uitvoeringen zijn gevonden op internet of aangeleverd door dirigenten, koorleden, solisten, orkestleden, organisatoeren enz. Er wordt altijd een link geplaatst naar de aankondiging op de website van het theater of het organiserende koor of orkest.

De maker van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan.

De maker van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

Overname van teksten van deze website is niet toegestaan zonder toestemming van de webmaster en/of de oorspronkelijke auteur.

De informatie en aanbevelingen op deze website kunnen zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.

Deze website wordt gehost door MooijWerkt!.

Lex Reurings, maart 2007-2016 www.carminaburanalive.nl